...

Tarih Bölümü

BÖLÜM HAKKINDA GENEL BİLGİ

Tarih Bölümümüz, 2008'de Nevşehir Üniversitesi'ne bağlı olarak Fen-Edebiyat Fakültesi bünyesinde kurulmuştur. 2008-2009 akademik yılında öğretim faaliyetlerine başlamıştır. Bir Profesör, On iki Doç. Dr., Beş Dr. Öğr. Üyesi, Üç Arş. Gör. Dr. ve Beş araştırma görevlisinden oluşan akademik kadrosuyla faaliyet gösteren bölümümüz 2008-2009 eğitim-öğretim yılı itibariyle lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimi vermeye başlamış olup Yüksek Lisans eğitimlere devam edilmektedir. Ayrıca Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi birimi de bölümümüz tarafından koordine edilmektedir.

Bölümümüzün eğitim dili Türkçe olup; Eskiçağ, Genel Türk Tarihi, Ortaçağ, Osmanlı Müesseleri ve Medeniyeti Tarihi, Yeniçağ, Yakınçağ ve Türkiye Cumhuriyeti Tarihi anabilim dallarından oluşan bölümümüzde Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora öğrencileri öğrenim görmektedir. Bölümümüzde tarih öncesi çağlardan başlayarak, Tarih Metodolojisi, Medeniyet Tarihi, Genel Türk Tarihi, İslam Tarihi, Orta Asya Türk Tarihi, İslamiyet Öncesi ve Sonrası Türk Devletleri Tarihi, Büyük Selçuklu ve Anadolu Selçuklu Devletleri Tarihi, Osmanlı Tarihi, Osmanlı Devleti'nin Sosyo-Ekonomik Hayatı ve Kurumsal Yapısı, Osmanlı Devleti'nin Avrupa ve Asya Devletleri İle Münasebetleri, Rusya Tarihi ve Osmanlı-Rus Münasebetleri, Türkiye Cumhuriyeti Tarihi, Orta Doğu Tarihi, Uzak Doğu Tarihi, Avrupa ve Amerika Tarihi, Türk Kültür Tarihi, Tarih Felsefesi, Sömürgecilik Tarihi ve Çağdaş Dünya Tarihi gibi dersler okutulmaktadır.