...

Cep Tel:

Email: metinziya@hotmail.com

Adres: NEVŞEHİR ÜNİVERSİTESİ  FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ TARİH BÖLÜMÜ NEVŞEHİR

Öğrenim Durumu (Yıl ile birlikte)

Doktara:  MARMARA ÜNİVERSİTESİ TÜRKİYAT ARAŞTIRMALARI ENSTİTÜSÜ YENİÇAĞ TARİHİ 2005

Yüksek Lisans: MARMARA ÜNİVERSİTESİ TÜRKİYAT ARAŞTIRMALARI ENSTİTÜSÜ YENİÇAĞ TARİHİ 1997

Lisans: MARMARA ÜNİVERSİTESİ FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ 1994

Tezler (Tez İsmi, Bitirilen Enstitü, Danışman Hoca ismi, Yıl)

Doktora: OSMANLI-VENEDİK TİCARETİ (1600-1630)

MARMARA ÜNİVERSİTESİ TÜRKİYAT ARAŞTIRMALARI ENSTİTÜSÜ

PROF.DR. AHMET ŞİMŞİRGİL

Yüksek Lisans:

16. YÜZYILDA OSMANLI-DUBROVNİK MÜNASEBETLERİ

MARMARA ÜNİVERSİTESİ TÜRKİYAT ARAŞTIRMALARI ENSTİTÜSÜ

PROF.DR. İDRİS BOSTAN

1997

İş Tecrübesi (İdari Görevler)

Üyelikler  (Akademik kurul yada kurumlar)

Akademik Çalışmalar

Kitaplar

1-  Köse, Metin Ziya,  Osmanlı Devleti ve Dubrovnik İlişkileri Doğu        Akdeniz’de Casuslar ve Tacirler 1500-1600, Giza Yayınları, İstanbul 2009.

2-  Köse, Metin Ziya,  Akdeniz'de Ticaret ve Rekabet Osmanlı-Venedik             İlişkileri 1600-1630, Giza Yayınları, İstanbul 2010.

3.   Köse, Metin Ziya-Çoruh, Haydar-Ertaş, M. Yaşar (ed.), Osmanlı Dönemi Akdeniz Dünyası, Yeditepe             Yayınları, İstanbul 2011.

Süreli Yayınlar

1- Uluslar Arası İndexli Dergilerde Yayınlanan Makaleler

Köse, Metin Ziya, “Yeniçeri Ocağının Bektaşileşmesi Süreci ve Yeniçeri- Bektaşi İlişkileri”, Türk Kültürü ve Hacı Bektaş Veli Araştırma Dergisi, (   2009), Ankara. Yıl: XV, Sayı: 49.

2-Uluslar Arası Hakemli Dergilerde Yayınlanan  Yayınlar

3-Ulusal Hakemli Dergilerde Yayınlanan Makaleler

3-1-  Köse, Metin Ziya, �Osmanlı Devleti�nde Uluslararası Ticarette Türk        Tüccarların Rolü (XVI-XVII. Yüzyıllar)�, Sosyal Bilimler Araştırma Dergisi ( SBarD), (2008), Diyarbakır: Akader. Yıl: VI, Sayı: 12.

Kitaplarda Yazılan Bölümler

1- Köse, Metin Ziya, "Akdeniz ve Avrupa Tarihi Kaynağı Olarak Galata           Şer'iyye Sicilleri",  Osmanlı Dönemi Akdeniz Dünyası, Yeditepe Yayınları,        İstanbul 2011, s. 151-153.

Uluslar Arası Toplantılarda Sunulan Bildiriler

1- Köse, Metin Ziya, "Osmanlı Balkan'ında Kara Ticaretinde Rekabet: Rumeli'de Dubrovnik Tüccarları (1600-1630)", II. İktisat Tarihi Kongresi, 24-25 Haziran 2010 Elazığ.

2-Köse, Metin Ziya, "Kadı Sicillerinde 'Öteki' ve Ticaret: Galata'da İngilizler (1600-1650)", XVI. Türk Tarih Kongresi, 20-24 Eylül 2010 Ankara.

Ulusal  Toplantılarda Sunulan Bildiriler

1-Köse,  Metin Ziya; Kozan, Ali, “Karamanlı Türklerinin Tarihi”, Karamanlı      Türkçesi Araştırmaları Çalıştayı, 15-16 Mayıs 2009 Nevşehir.

2-Köse, Metin Ziya, "Venedik-Mısır Deniz Ticareti: Venedikli Bir Tüccarın        Mısır'da İflası" III. Türk Deniz Ticareti Sempozyumu, 7-8 Nisan 2011         Mersin.

Verdiği Dersler

Yaptırdığı Tezler

Subaşı, Bekir,  Tokat’ın 62 numaralı Şeriyye Sicili, Nevşehir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2010.